Hur man städar en balkong!

Dagens projekt: Städa balkongen

1. Ta bort golvet (Vi har delar av golv som man sätter ihop som ett pussel för att balkongen ska få ett helt golv)

2. Sopa bort all smuts som funnits under golvet, gamla löv och pollen som flugit från träd (Kom ihåg att man inte ska vara rädd för spindlar när man gör det här, det fick jag lära mig den hårda vägen...)

3. Skura golvet, detta är inte så noggrant eftersom man sen ska lägga på trägolvet igen men man kan ta det värsta iaf. 

4. Ta ner golvdelarna på en stor yta för att sen använda högtryckstvätt för att ta bort mossa eller annan smuts som kan finnas på golvet (Det här är ju det roligaste arbetet som kan göras när man städar en balkong...!)

 5. Under tiden golvet torkar så går du till balkongen igen för att tvätta väggarna (Trä som är målat i t.ex. vitt kan se ganska dassigt ut efter en vinter eller två och då kan man använda sig av en svamp med två sidor, man använder den hårda sidan för att få bort all smuts och färgen ser nymålad ut igen. Kom ihåg bara att det här är väldigt jobbigt och tråkigt så värm upp armarna, sätt på radion och börja skrubba. Ta gärna sen en vanlig trasa för att torka av det sista av smutsen)

6. Nu har säkert golvet torkat och det är dags att lägga in det på plats igen.

7. Nu är det dags för inredning och det är upp till var och en. Vi har valt att ställa ut två rosa klappstolar från IKEA och ett bord som vi hade sedan innan, sen ställer vi ut lite fina blommor och nu är det bara att sitta och må bra!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0