Inspiration?

Klockan är 06.57 på morgonen. Vaknade för typ en timme sen efter en natt from hell... Mitt rum blir väldigt varmt när det är soligt och varmt ute så det är typ omöjligt att somna på kvällen. Jag fick ställa upp fönstren för att iaf få lite kyla men då fick jag istället lyssna på min grannes unge som väljer att skrika från klockan 12 och framåt i några timmar. Fattar att ungen skriker, när det är så varmt när man ska sova så fattar jag inte hur jag orkar hålla skriket inne. Bra Bebis!

Iaf så sitter jag nu och käkar frukost, kaffe och fralla, och kollar på The Big Bang Theory season 4 för att få tiden att gå lite. Märkte en sak, Penny eller Kaley Cuoco som hon egentligen heter verkar få sin inspiration från en tidigare känd sit-com tjej. Eller är det bara jag som ser likheten? Speciellt rörelserna och i den här säsongen, håret. Jag kan inte bädda in de här klippen för dom har tagit bort den funktionen på dom så jag länkar istället.
http://www.youtube.com/watch?v=EPpSH3u_u0g&feature=related

men jämför sen med det här och säg att det inte är lika
http://www.youtube.com/watch?v=wLJIYqzzbM0


eeeh?

Hur man städar en balkong!

Dagens projekt: Städa balkongen

1. Ta bort golvet (Vi har delar av golv som man sätter ihop som ett pussel för att balkongen ska få ett helt golv)

2. Sopa bort all smuts som funnits under golvet, gamla löv och pollen som flugit från träd (Kom ihåg att man inte ska vara rädd för spindlar när man gör det här, det fick jag lära mig den hårda vägen...)

3. Skura golvet, detta är inte så noggrant eftersom man sen ska lägga på trägolvet igen men man kan ta det värsta iaf. 

4. Ta ner golvdelarna på en stor yta för att sen använda högtryckstvätt för att ta bort mossa eller annan smuts som kan finnas på golvet (Det här är ju det roligaste arbetet som kan göras när man städar en balkong...!)

 5. Under tiden golvet torkar så går du till balkongen igen för att tvätta väggarna (Trä som är målat i t.ex. vitt kan se ganska dassigt ut efter en vinter eller två och då kan man använda sig av en svamp med två sidor, man använder den hårda sidan för att få bort all smuts och färgen ser nymålad ut igen. Kom ihåg bara att det här är väldigt jobbigt och tråkigt så värm upp armarna, sätt på radion och börja skrubba. Ta gärna sen en vanlig trasa för att torka av det sista av smutsen)

6. Nu har säkert golvet torkat och det är dags att lägga in det på plats igen.

7. Nu är det dags för inredning och det är upp till var och en. Vi har valt att ställa ut två rosa klappstolar från IKEA och ett bord som vi hade sedan innan, sen ställer vi ut lite fina blommor och nu är det bara att sitta och må bra!




Häng mé!


Alltså vem kan säga nej till det här?! Så himla charmigt! Haha, blir glad varje gång jag ser det här!
För dom som inte vet det så läser jag Kulturvetarprogrammet på Karlstad Universitet och nu under sommaren så tänker vi i klassen umgås trots sommarlov, och när en sån här inbjudan dyker upp på facebook så kan man ju inte säga nej!
Häng mé!


Wall Street Shuffle

Efter nästa vecka så kommer jag inte ha mycket pengar att röra mig med men väldigt mycket saker jag vill göra. Bio, Tripp till Norge, Liseberg möjligen, och en och annan tripp in till stan för en öl eller två med vänner står högt på min att göra lista. Jag har dock kommit på ett projekt som jag kan göra nu när jag inte har jobb och som jag inte heller slösar på, jag ska fixa trädgården hos mamma och pappa, jättemysigt! dra lite ogräs, klippa gräs, klippa häckar osv... och så får jag ju sol också! På regniga dagar kan jag plugga körkortsteori, praktiskt. 

Så nej, det blir nog inte någon Wall Street Shuffle för mig efter Irland, men jag är nöjd ändå!


När dagen plötsligt blev bättre



Slappnar av med sommar i P1 nu när biljettköp och planering inför resan i stort sett är klart. Jag hör fåglarna i bakgrunden och känner att sommaren och lugnet äntligen har kommit ikapp mig och det enda jag kan göra nu är att njuta, det känns rätt gött faktiskt!


Stress!



Stressar lite över att vi sticker till Irland om en vecka och vi har inte ens pratat om vilken tid vi ska åka, om vi ska åka buss eller tåg till stockholm och hur vi sen kommer till skavsta. Jag har flugit 3 gånger i mitt liv, en gång när jag var 5, en gång när jag var 15 och en gång nu i våras, alla tre gångerna med mina föräldrar. Jag har inte ens tänkt på hur många tider man måste passa, speciellt eftersom vi åker från skavsta och inte Karlstad eller Stockholm, så vi måste först antagligen fran Karlstad till Stockholm för att sen åka därifrån till Skavsta. Hoppas allt löser sig under dagen när jag kan få tag på dom andra som ska åka med för jag vill inte vakna stressad imorgon klockan 8 igen...

Bilden är tagen av Emma Lindroos


Film jag älskar, film jag vill se

Tänkte att jag skulle tipsa om lite film. In Bruges är en film som min syster och hennes man tipsade mig om och jag älskade den! älskar den fortfarande! Den passar nu också eftersom jag sticker till Irland om en vecka och det är nästan bara irländska skådespelare, Ralph Fiennes, Colin Farell och Brendan Gleeson.

Ni kan ju kolla trailern och se om ni gillar den lika mycket som jag, även att jag inte tycker trailers gör filmer rättvisa.

Och ja, det är Voldemort, Mad Eye Moody och Fleur Delacour i samma film, igen.


Nu till en film jag inte sett men vill se
The Art Of Getting By verkar vara en bra film. En sån film jag gillar.
Jag vet inte hur det är med filmsmaken hos dom som läser det här men jag gillar alla slags filmer, bara dom är bra. Och vad som är bra beror helt på vad jag känner för tillfället. Just nu gillar jag filmer som är ganska low-keyed, filmer som låter manuset tala och med skådespelare som låter det göra det på ett bra sätt.
In Bruges tycker jag är så, trots att det är mycket action i den så är den väldigt lugn och tyst.
The Art Of Getting By verkar vara raka motsatsen till In Bruges men på samma sätt väldigt lugn. Jag har bara sett trailern men jag känner på mig att jag kommer tycka om den.
Skådespelarna är Freddie Highmore som jag alltid har tyckt om ända sen jag såg honom i Finding Neverland, sen är det ju han som spelar Charlie i Charlie and the Chocolate Factory, fast nu har han växt och blivit stor förstås. Emma Roberts är också med, och hon verkar vara med i många filmer i år. Emma Roberts är dotter till Eric Roberts som är med i Batman: The Dark Knight, Chuck och Heroes bl.a, han är också bror till Julia Roberts.
Emma Roberts har iaf varit med i filmer som Valentines Day, It's Kind of a funny story (som jag också vill se) och hon är också med i nya Scream filmen.


Prima Donnor, en midsommarnattsdröm

Jag gick och kollade på Prima Donnor i Mariebergsskogen igår med mor och far. Det var väldigt bra! Jag har inget emot sommarfars (som jag vet att många i min ålder har). Det jag brukar höra är att dom tycker det är överdrivet och bara utspelas på sex, och det är sant. Prima Donnor var väll inte så annorlunda när det kom till den punkten men jag tyckte att överdrivenheten spelades med en så bra "underdrivenhet" att man faktiskt fick sympati för människorna och man kunde känna igen karaktärerna från sitt eget liv. Energin var skön och passade bra sådär efter midsommaren... ja jag var trött och sliten, för trött och sliten. 

                     

Vi var i Måns sommarstuga på midsommarafton iaf. Startade hos mina föräldrar med mina syskon och deras familjer först, ville ju inte missa mammas mat, och stack sen till Måns. Det var mysigt, och mer aktiviteter än jag trodde. Vi skulle plocka blommor för att göra kransar och en liten mini midsommarstång, samtidigt som vi lekte mördarleken (alla får en lapp med en annans namn på och sen om man kommer ensam med den personen, eller iaf så att ingen annan hör så ska man säga "du är mördad" till den personen och sen få lappen den hade för att mörda nästa). Spelet har några luckor dock. Jag fick Albin på min lapp och han fick mig så när vi skulle mörda den andra så var det den som skrek först som vann, men det spelade ju ingen roll vem som vann eftersom den då fick sitt eget namn på en lapp. Jonna fick sig själv från början så hon fick inte ens vara med och spela... så om någon som läser det här vill testa någon gång kan man ju först komma på ett sätt så alla iaf har en chans att gå vidare i leken. Men den är rolig när det funkar och den gör det den är till för att göra, man måste prata med folk man inte känner.
Kanske ska berätta att jag och Johan nästan blev påsprungna av en häst också. Det vi trodde var en vanlig bilväg var en hästkapplöpningsbana, vilket var lite konstigt eftersom det var sommarstugor överallt. Iaf så gick vi på banan/vägen och helt plötsligt kommer det en kvinna i en sulki bakom en häst som springer mot oss. Vi visste ju inte vart vi skulle väja eftersom hon hela tiden vände dit vi skulle och tillslut så fick vi nästan hoppa upp i skogen för att komma undan och då får vi en utskällning av kvinnan i sulkin "SER NI INTE ATT DET HÄR ÄR EN TRÄNINGSBANA!!!!??"
- nej, det gjorde vi inte, hur skulle vi det? En häst kommer ridande på vad vi trodde var en väg och ingen skylt fanns det, och vem kom på idén att ha en träningsbana i ett bebyggt område? Så nej, vi var inte beredda på att bli mötta av en häst i full fart mot oss. FÖRLÅT!!!

Men förutom att nästan dö så var resten av kvällen mysig!


Only exception

Only exception av Paramore
Framfört av Tom och Elin


På tal om sång...

Vill tacka min första "kommenterare" Rickard för att det var en fin kommentar :) Han kommenterade Closer klippet, och på tal om det så ville jag bara säga att jag kommer lägga upp fler musikklipp och kanske även egenskrivet material, men det blir längre fram i tiden. Kul iaf att det uppskattas så tack!

Städa, städa, städa!

Klockan är nu 20.05 och jag ska börja städa duschrummet, det är ganska stort... när är jag klar??


I go to sleep - Sia

Älskar Sia! Hon har en väldigt skön röst och många bra låtar, lyssna på henne!
Den här låten spelas om och om igen hemma hos mig nu!


OXEGEN 2011!!

Den 5e Juli åker jag till Irland för att bl.a. träffa Sandra som jag inte träffat på ett halvår,
men också för att den 7e Juli börjar OXEGEN!

jag kommer vilja se allt!


Det var bättre förr...

Märkte en sak idag när jag satt barnvakt. Moderna varianter på klassiker som Babar och Djungelboken har inte gjort orginalen rättvisa.. Man kan ju tycka att om det finns en gammal film eller serie så kan man kanske göra dom bättre genom att rätta till saker som kanske inte riktigt blev så bra som det kunde då tekniken inte fanns (Såsom Disney har gjort med nyutgåvorna av Klassikerna på DVD, förbättrat ljud och bild osv), men icke! Istället har man gjort en snabbvariant på de där bra filmerna och försämrat dom.

Mina syskonbarn ska inte behöva se på en sån här babar:
  




utan istället den riktiga:


Closer

evelina filmade första gången jag och tom spelade closer.


        


One Day!

Äkta svensk sommar...
Har tröttnat lite på vår svenska sommar. Det skulle kunna förlåtas om det vid jämna mellanrum kunde bestämma sig för att vara soligt och varmt(!) en hel dag. Tog på mig shorts och linne när jag skulle dra in till stan idag då jag tyckte dom kläderna skulle passa dagens väder. Jag gick till bussen, som jag såklart fick vänta en halvtimme på, och direkt jag satte mig på den så börjar det regna... Jag fick helt enkelt gå ut. I mina shorts. I spöregn. Efter en stund kom solen tillbaka och  jdet blev jättevarmt till det helt plötsligt började blåsa kallt, Grrr...     Dit jag vill komma är att jag blev förkyld så jag passar på att läsa. Och då läser jag One Day av David Nichols. Det är en klasskompis som sa att den var bra så jag började läsa och är nu typ kär! Läs One Day om ni vill fly verkligeheten en liten stund fast ändå inte, man får en känsla av att allt alltid löser sig - vilket är en skön känsla när man är en 20-åring i mittemellan allt och alla känslor.

Jättefin bok! Läs den!


                   




Million Dollar Baby

Trött, slö så jag kollar på film. Million Dollar Baby på fyran är inte så fel en söndagkväll! Hatar dock fyrans alla reklampauser, och vem kom på idén att lägga in Nyheterna mitt i filmen? ajabaja fyran, det förstör allt...

Minns en gång när jag var liten och kollade på Armageddon som gick på tv. Det var långt efter läggdags för en liten Elin men jag fick ändå sitta uppe och kolla klart på filmen. Det blev dock reklamavbrott hela tiden, på de mest spännande ställena... Tänk er sista scenerna i Armageddon (spoilerAlert!) när Bruce Willis spränger meteoren (eller vad det nu är) som kraschar mot jorden, det är spännande och möjligen att man fäller en tår eller två och helt plötsligt (!) "vad leeeeseeer du för nåågooot?" och jingeln för Pressbyrån drar igång... suck..

Ja, mitt hat för reklamavbrott går tillbaka långt bak i tiden och kommer säkert fortsätta i många år till ...


hej

vitt vin och citronjätten med Laaisb!

RSS 2.0